تولید کنندگان کولینگ تاور

سازندگان برج خنک کننده

سازندگان برج خنک کننده

سازندگان برج خنک کننده طبیعتاً وظیفه ساخت و تولید برج خنک‌کننده را برعهده دارند و دغدغه اصلی این صنف ارتقاء کیفی برج خنک کننده می‌باشد.یک سازنده برج خنک کننده همانند سایر تولیدکنندگان محصولات صنعتی سعی بر این دارد تا با پیشرفت روز افزون علم و تکنولوژی محصولات خود را با بروزترین و بالاترین کیفیت تولید و عرضه نماید. فرآیند ساخت و تولید محصولات سرمایشی صنعتی همانند برج خنک‌کننده جز با اتکا به دانش مهندسی سیالات، مهندسی شیمی و مهندسی برق امکانپذیر نمی‌باشد.

پیشرفت روزانه دانش مهندسی در زمینه تأسیسات سرمایشی و گرمایشی سبب شده تا سازندگان برج خنک کننده به دنبال ارتقاء و بهینه سازی محصولات خود باشند. سازندگان برج خنک کننده در راستای پیشبرد اهداف خود در تولید و ساخت امروزه با مشارکت دانش آکادمیک و مهندسی و همچنین با همکاری شرکتهای مشاور همچون شرکت سازه به دنبال راهکارهایی در زمینه بهبود کیفیت، اتوماسیون‌سازی تولید و بهینه‌سازی مصرف انرژی محصولات خود می‌باشند.

سازندگان برج خنک کننده در سراسر دنیا همواره به صورت سالانه و ماهیانه در فصول مختلف گردهم آمده و با همفکری و مشارکت ذهنی سبب ایجاد ایده‌های نو و پویا در صنعت تولید کولینگ‌تاور شده‌اند. پیشروترین شرکتهای سازنده برج خنک کننده در دنیا شرکتهای Evapco-Marely- CTS-CTI-EBARA-SPX-Paharpour می باشند که در زمینه تولید علم در صنایع برودتی پیشگام در عرصه صنعت جهانی محسوب می‌شوند. در واقع وابسته به حوزه فعالیت شرکتهای معتبر دنیا در زمینه ساخت و تولید برج خنک کننده این تجهیز در قالب تولید برون مرزی (بین المللی) و ساخت و تولید داخلی ارائه و عرضه می‌شود.

بیشتر بدانید: برج خنک کننده


سازندگان برج خنک کننده بین المللی

  • Marely:

مارلی آمریکا پیشرو در صنعت سازندگی برج خنک کننده و قطعات جانبی این محصول پدر صنعت تولید، طراحی و ساخت کولینگ‌تاور در دنیا محسوب می‌شود. این شرکت فعالیت خود را از سال 1970 میلادی در آمریکا شروع نموده است و امروزه یکی از معتبرترین محصولات خود یعنی برج خنک کننده دو سلولی با نام مستعار طرح مارلی در سراسر دنیا طراحی و تولید می شود.

  • CTI:

بزرگترین شرکت تولیدکننده برج خنک کننده در دنیا شرکت CTI می‌باشد که استانداردهای جهانی و بین‌المللی از طریق این شرکت در صنف تولید و ساخت برج خنک‌کاری در اختیار سایر کشورها و سازندگان این محصول قرار می‌گیرد. امروزه بسیاری از سازندگان برج خنک کننده به دنبال دریافت گواهینامه معتبر لیسانس تولید از شرکت CTI در زمینه کولینگ‌تاور می‌باشند و تاکنون 4 شرکت در ایران موفق به کسب این لیسانس در تولیدات خود شده‌اند.

  • EVAPCO:

شرکت اواپکو اصلیتی آمریکایی دارد و فعالیت خود را از سال 1976 از شمال قاره آمریکا شروع کرده است و امروزه پدر صنعت تهویه مطبوع دنیا به شمار می‌آید و در زمینه تولید انواع برجهای خنک‌کننده گالوانیزه حرف اول را در دنیا می‌زند. امروزه شرکت اواپکو با داشتن بیش از 56 شعبه در کشورهای مختلف بزرگترین شرکت تولید و صادرات انواع برج خنک کننده بحساب می‌آید.

سازندگان برج خنک کننده

  • EBARA:

این شرکت اصلیتی آسیا میانه دارد و فعالیت خود را برای اولین بار در کشور ژاپن شروع نموده است. بیشترین دلیل شهرت این برند معتبر تولید برج خنک کننده به خاطر تولید یکی از رایج ترین و بهترین نمونه‌های کولینگ‌تاور جریان متقاطع تحت عنوان کراس‌فلو یا برج خنک‌کن ابارا می‌باشد. این نمونه خاص از انواع کولینگ‌تاور کراس فلو با بیشترین تیراژ تولید و ساخت در این شرکت عرضه گردیده است.

  • LENGTH:

این شرکت ماهیتی آمریکایی دارد و در زمینه تولید،طراحی، ساخت و عرضه انواع برج خنک کننده صنعتی در حوزه کشورهای نفت خیز خلیج‌فارس از جمله عراق، عربستان صعودی،کویت،مصر و قطر فعالیت می نماید که از سال 1995 شروع بکار کرده است و در سال 2008 به کشوره امارات متحده‌عربی نقل مکان نموده است.

  • DELTA COOLING:

این شرکت همانند بسیاری از شرکتهای معتبر در زمینه ساخت و تولید کولینگ‌تاور در کشور ایالات متحده آمریکا در سال 1998 شروع به کار نموده است و برای اولین بار طرح برج خنک کننده چندمداره در این شرکت ایده‌پردازی شده است.

  • CTS:

یکی از معتبرترین سازندگان حوزه خاورمیانه شرکت CTS ترکیه می‌باشد که در زمینه طراحی ، تولید و عرضه اتوماسیون برج خنک کننده (با ماشین آلات صنعتی) در تیراژ بالا فعالیت می‌نماید و این شرکت بیشترین تولیدات خود را معطوف به برج‌های خنک‌کننده چندسلولی نموده است و موفق به کسب نشان ایزو 9001 ، ایزو 18001 و کسب استانداردهای مختلف و معتبر از شرکت CTI آمریکا شده است.


سازندگان برج خنک کننده در کشور ایران

  • دما گستر:

شرکت دما گستر فعالیت خود را از سال 1380 در مشهد آغاز به کار نموده است و پس از یک برهه کوتاه به تهران نقل مکان نموده و امروزه بانی و ایده نوآور در ساخت برجهای خنک کننده هیبریدی کم مصرف محسوب می‌شود. این شرکت امروز با هدف ارتقاء کیفی محصولات خود دارای 16 مدل کولینگ‌تاور به منظور بهره‌وری در نقاط مختلف اقلیمی می‌باشد. انواع کولینگ‌تاورهای تولیدی شرکت دما گستر امروزه با بهترین تیم کنترل کیفی (QC) تحت نظارت قرارگرفته است و در اختیار عموم مشتریان قرار می‌گیرد.

  • پرتوآبگردان:

شرکت پرتوآبگردان کار خود را با از شهر مقدس مشهد در تولید و ساخت برج خنک کننده مدور یا مخروطی شروع نموده است و امروزه با نام توچال تهویه ایرانیان در حال فعالیت در سراسر ایران می باشد. این شرکت یکی از معتبرترین و قدیمی ترین تولیدکنندگان و سازندگان برج خنک کننده به شمار می آید.

  • آریابنیز:

شرکت آریا بنیز یکی از معتبرترین و بزرگترین تولیدکنندگان برج خنک کننده در ایران به حساب می آید که با استفاده از دانش مهندسی به جرئت یکی از برترین تیم های طراحی کولینگ‌تاور را برعهده دارد. شرکت آریابنیز هم اکنون در حیطه صادرات به کشورهای خارجی نیز فعالیت می‌نماید.

  • مهتاب‌گستر:

شرکت مهتاب گستر یکی از معتبرترین شرکتهای مهندسی در بخش سیستمهای تهویه مطبوع مخصوصاً تولید و ساخت برج خنک کننده به شمار می آید که دارای 6 شعبه معتبر و فعال در سراسر ایران جهت ارائه خدمات پس از فروش می‌باشد.

  • ناب‌زیست:

شرکت ناب زیست نیز یکی از برترین سازندگان برج خنک کننده در تهران بزرگ و سراسر ایران به شمار می آید و امروزه با تولید برجهای خنک کننده چندسلولی سبب ارتقا و کنترل مصرف انرژی کولینگ تاور می‌گردد.

دغدغه‌های اصلی سازندگان داخلی برج خنک کننده
  • تهیه مواداولیه با کیفیت به جهت تولید مناسب و استاندارد محصولات
  • نبودن دستگاه های مناسب و استاندارد در خط تولید قطعات و تجهیزات جانبی کولینگ تاور
  • نارضایتی مشتریان به دلیل وجود واسطه های فراوان در بازار فروش
  • عدم توجیه پذیری اقتصادی به جهت خدمت رسانی پس از فروش
  • تقلبی بودن و بی کیفیت بودن قطعات و مواد بکار رفته در فرآیند ساخت و تولید که سبب کاهش کیفیت نهایی محصول می شود.
  • ناکارآمد بودن نیروی انسانی در بخش تولید و عدم جبران شدن این موضوع با اتوماسیون سازی تولید به دلیل نبودن دستگاه های تولید قطعات (به دلایل تحریم اقتصادی)
  • طراحی و تولید برج خنک کننده توسط سازندگان غیر متخصص که سبب از بین رفتن اعتماد به تولید ملی و نارضایتی سایر صنوف صنعتی از حمایت تولیدکنندگان داخلی شده است.
  • کاهش بهای تمام شده برخی از تولیدکنندگان و سازندگان برج خنک کننده و افزایش نارضایتی مشتریان پس از خرید کولینگ تاور سبب ایجاد نگرش کاهش بهای تمام شده با استفاده از کاهش کیفی متریال توسط سایر سازندگان

ساخت و تولید برج خنک کننده

فرآیند ساخت(Build) یا تولید برج خنک کننده(کولینگ تاور) شامل بخشهای متنوعی از حوزه‌های مختلف ساخت قطعات و مونتاژ آنها در برج خنک کننده(Cooling Tower)می‌شود.به بیانی دیگر فرآیند تولید و ساخت برج خنک کننده در سه بخش اصلی تقسیم‌بندی می شود که بخش اول شامل تولید قطعات برج خنک کننده و بخش دوم مرتبط با عملیات مونتاژ(Assemble) می‌شود و بخش نهایی نظارت فنی و مهندسی(کنترل کیفی) می‌باشد.

فرآیند ساخت برج خنک کننده باید با دقت فراوانی صورت پذیرد زیراکه این بخش در نتیجه سبب ارزش‌گذاری و ارزش نهادن به کیفیت نهایی تجهیز تولیدشده می‌شود. برج خنک کننده با داشتن تجهیزات مختلف مرتبط با قسمتهای آب رسانی و هوارسانی دارای قطعات مختلفی است که از متریال فلزی، پلیمری و یا فایبرگلاس FRP تولید می‌شود. بیشتر سازندگان امروزه سعی بر این دارند تا حدامکان استفاده از متریال فلزی در تولید قطعات داخلی کولینگ تاور را محدود سازند و در جایگزینی آن از قطعات با مقاومت بالا از متریال ضدرسوب همچون فایبرگلاس یا پلی پروپیلن استفاده نمایند.

با توجه به موارد فوق الذکر سازندگان برج خنک کننده در مراحل تولید و ساخت کولینگ تاور ممکن است با بخشهای مختلف تولید سروکار داشته باشند. در واقع ساخت یک برج خنک کننده نیازمند داشتن دانش فنی در زمینه مهندسی سیالات ، شیمی ، برق ، عمران و مواد می‌باشد.به عنوان مثال بسیاری از بخش‌های مرتبط با سیستم گردش سیال آب یا هوا مربوط به رشته مهندسی مکانیک بوده و همچنین قسمت تأمین انرژی برق توسط موتور از بخشهای مرتبط با رشته مهندسی برق می‌باشد. بنابراین یک تولیدکننده موفق در ساخت برج خنک کننده باید دارای یک تیم کامل و مجرب از مهندسین در رشته‌های مختلف باشد.

مراحل کلی ساخت برج خنک کننده توسط سازندگان داخلی

1-ساخت قطعات و تجهیزات جانبی بکاررفته در بخشهای مختلف از جمله پروانه، نازل، پکینگ، قطره گیر و اجزای بدنه

2-مونتاژ و جمع‌آوری قطعات و تجهیزات روی بدنه و فریم اصلی

3-کنترل کیفی و نظارت فنی محصول تولیدشده مطابق با استانداردها و تستهای مختلف از جمله تست آب گیری، تست جوش و تست فشار

بخش‌های متنوع ساخت قطعات برج خنک کننده (قبل از مونتاژ)

  • تزریق قطعات پلاستیکی و پلیمری همچون نازل یا افشانک ، قطره گیر و پکینگ‌مدیا
  • تراشکاری قطعات فلزی از متریال فولاد و آلومینیوم همچون کاهش دور(فولی) و اسپرینکلر (آبگردان)
  • تولید قطعات بدنه از متریال فایبرگلاس FRP با الیاف و رزین و با استفاده از روش قالب گیری و پخت دستی و یا ماشینی
  • جوشکاری شاسی کویل، ساپورتهای نگهدارنده قطره‌گیر و پکینگ ، فن گارد یا توری محافظ پروانه و شاسی نگهدارنده پروانه و موتور در قسمت بالایی گلویی فن
  • ساخت و تولید تیغه پروانه یا فن برج خنک کننده با استفاده از دستگاه اکسترود یا پرس هیدرولیک و مونتاژ آن بخش با قسمت هاب تراشکاری شده و سپس طی کردن مراحل بالانس استاتیکی و دینامیکی پروانه

قالب فایبرگلاس برج خنک کننده

مونتاژ برج خنک کننده

فرآیند مونتاژ یا ساخت نهایی یک محصول شامل جایگذاری بخشهای مختلف در قسمت‌های در نظر گرفته شده می باشد. در واقع مرحله بعد از تأمین و تولید قطعات جانبی برج خنک کن مرحله مونتاژ یا سربندی کولینگ تاور می‌باشد. این مرحله می تواند با توجه به صلاح دیدهای لازم جهت حمل و نصب به دو صورت انجام پذیرد.

  • مونتاژ در محل پروژه (محل نصب کولینگ تاور)
  • مونتاژ در کارخانه یا کارگاه ساخت و تولید برج خنک کننده

وابسته به ظرفیت و ابعاد کولینگ تاور فرآیند مونتاژ یا ساخت برج خنک کننده می‌تواند در هر دو صورت انجام پذیرد. عموماً ظرفیت‌های بالاتر از 500 تن تبرید در کولینگ تاور به صورت مونتاژ در محل پروژه انجام می‌پذیرد. گاهاً به دلایل متنوع بسیاری از تولیدکنندگان سعی براین دارند که کلیه محصولات خود به صورت مونتاژ و تحویل درب کارخانه باشد. با توجه به همین هدف ظرفیت های بالاتر از 500 تن تبرید که عملاً حمل و بارگیری آن بسیار دشوار خواهد شد به صورت چندسلولی طراحی و تولید می‌گردد.

دلایل امتناع شرکت های سازنده از مونتاژ و ساخت برج خنک کننده در محل پروژه

  • عدم کنترل کیفی تیم نظارت فنی به صورت صحیح و کارآمد به دلیل داشتن طول مسافت احتمالی
  • کاهش کیفیت تولیدی محصول به دلیل خستگیهای ناشی از طول مسافت و زمان مونتاژ بر روی پرسنل اجرایی و مونتاژ
  • افزایش زمان تولید، ساخت ، نصب و راه اندازی برج خنک کننده
  • افزایش هزینه های ناشی از ایاب و ذهاب ، خوراک، محل اسکان و عملیات مونتاژ پرسنل

مراحل جزئی ساخت برج خنک کننده

ساخت قطعات برج خنک کننده

  • 1-مرحله تولید و پرداخت قالب‌های اولیه قطعات بدنه فایبرگلاس
  • 2-مرحله قالب‌گیری و ساخت قطعات فایبرگلاس برج خنک کننده از روی قالب مادر
  • 3-مرحله پخت قطعات فایبرگلاس در مقابل خورشید یا حمام های کوره‌ای
  • 4-مرحله پرداخت قطعات بدنه فایبرگلاس با دستگاه فرز و پولیش به منظور صیقل دادن و رفع نواقص ظاهری در قطعات تولیدی
  • 5-مرحله تزریق مواد گرانول در دستگاه‌های تزریق پلاستیک به جهت ساخت و تولید قطعات پلاستیکی همچون نازل‌، قطره‌گیر و پکینگ برج خنک کننده
  • 6-تراشکاری قطعات فلزی همچون سیستم کاهش دور ، اسپرینکلر ، فلنچ های ورودی و خروجی و هاب و دسته های پروانه و فن
  • 7-اکسترود تیغه‌های فن با متریال فایبرگلاس یا آلومینیوم با مقطع ایرودینامیکی ایرفویل(Airfoil)
  • 8-برشکاری و جوشکاری بخشهای نگهدارنده فن، موتور و سیستم انتقال قدرت و ساپورتهای نگهدارنده قطعات داخلی
  • 9-آبکاری قطعات فلزی همچون ساپورت کویل(در برج‌های خنک کننده مداربسته)، ساپورتهای قطره گیر، پکینگ، لوله و نازل
  • 10-مونتاژ و اسمبل و ساخت نهایی بدنه اصلی برج خنک کننده متشکل از فن دک، بیسین (تشتک)، پنل، ستونی و لوورها
  • 11-جایگذاری و نصب قطعات جانبی ساخته شده در برج خنک کننده
  • 12-نصب و سفت کردن تسمه های بخش انتقال قدرت
  • 13-آب‌بند کردن درزهای فایبرگلاس در بخشهای مختلف بدنه و فلنچ های ورودی و خروجی آب
  • 14-تست آبگیری، تست جوش (برای کویل)، تست فشار ( برای لوله‌های ورودی آب و کویل)
  • 15-نظارت نهایی ناظر فنی شرکت دماگستر و رفع ایرادات احتمالی ناشی از خطاهای انسانی در تولید و ساخت برج خنک کننده

نظرات

پست‌های معروف از این وبلاگ

محاسبه دبی برج خنک کننده Calculation of cooling tower discharge

۶ - نازل برج خنک کننده پروانه ای

ساپورت نگهدارنده پکینگ برج خنک کننده